06.19 Nulekiu po darbo į TOPOCENTRą esantį Kaune prie Hyper Maximos. Pirmą kartą ten esu, užtat tiksliai žinau ko noriu - neseniai atsiradusio mp3 grotuvo ZEN Stone. Pagaliau išsiaiškinu, kad jie yra trečiam aukšte, ten jau nesunkiai susirandu ir stoviu prie užrakintos lentynos.
Nueinu iki kasininkės klausiu, ką daryti, jei noriu nusipirkti pas jus vieną daiktą, sako "Prašyk konsultantų". Pažiūriu abu mano konsultantai baisiai užsiėmę su kitais klientais. Nuimu laiką bo jau įtariu, kad negerai čia viskas baigsis. Buvo 19:20 (lyg ir ne piko metas). Žiūriu atsilaisvino kitoje salės pusėje konsultantė, klausiu aš tos tetos kasininkės vėl - "Ar galiu pasikviesti kitą konsultantą?". Atsakymas - "Bijau, kad ne. Ne jos skyrius". Tada jau pasiramstydamas laukiu. Mano du konsultantai tebėra užsiėmę su klientais. Į galvą pradeda lįsti įkyrios mintys, kad gal čia man tas prekes nuo kitų lentynų paimti ir nukraustyti ant žemės - gal tada kas nors į mane sureaguos ;). Galiausiai po 15 min!! (19:35) pasigaunu konsultantą, kuris stovi su klientu ir nieko nekalba, nes klientas tyliai renkasi spausdintuvą ir prašau, kad atrakintų man lentyną. Į klausimą, kokio grotuvo norėsiu, sakau "ZEN Stone" ir rodau pirštu - o jis "Ar žinot, kad jis neturi displėjaus" ;]]] "Žinau", sakau, "Jau vieną tokį turim namie, dar vieno reikia".
Tada jis nueina pas tą pačią kasininkę, pasiima raktus ir paduoda man tą prekę.
Kadangi truputį esu susidūręs su klientų aptarnavimu, tai TOPOCENTRUI noriu susakyti pastabas ateičiai:
1. Konsultantui - negalima kalbėti apie produktą, kurį pirkėjas tvirtai nusižiūrėjęs neiginiais ir vardinti jo trūkumus. Daugiau viskas buvo čiki, ypač paminėjimas apie garantiją.
2. Kasininkei - prašymas kartais pasistengti padaryti daugiau nei reikalauja pareigos. Nes buvo kelios minutės kai aš nieko neveikiau ir jūs nieko neveikėt ir manau pilnai būtumėt sugebėjusi atrakinti tą lentyną.
3. Bendrai TOPOCENTRo šefams - jei pas jus klientai turi 19-20 valandomis laukti ~20min kol iki jų prieis atsilaisvinęs konsultantas - gal būtų metas pagalvoti apie papildomus etatus?
timas.petraitis@gmail.com